Prajitura cu visine si nuca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Inca o reteta pe principiul lui Lavoisier
  • nimic nu se pierde ci totul se transforma
  • . Pt a ajunge la
  • tranformare
  • avem nevoie de: 3 albusuri(care au ramas de la dresul ciorbei de burta)
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt(respectiv 1 lingurita)
  • 1 vanilie
  • 3-4 linguri visine din congelator
  • 10-11 samburi de nuca rupti bucatele
  • 1 lingura ulei(dar am uitat sa o supun sedintei foto). pt ornat
  • acelsi principiu simplu si rapid: un cub ciocolata menaj+1 lingura de apa.

Mod de preparare

Am folosit tava de dimensiuni: 29x23.

Intrun vas de plastic, punem albusurile pe care le batem spuma tare, adaugam praful de copt, batem 1 minut, adaugam zaharul si vanilia, continuam sa batem spuma pana la topirea acestora. Se adauga faina, se omogenizeaza, adaugam uleiul, amestecam, apoi la sfarsit adaugam visinile si nuca, amestecam usor pt incorporare dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(daca nu aveti la indemana, ungeti tava cu margarina sau unt si tapetati cu faina). Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25 minute. Scoatem prajitura din tava, dupa racire o ornam cu ciocolata topita: topim un cub mare de ciocolata menaj cu 1 lingura apa, punem compozitia intro punguta pe care o intepam in varf si purcedem la ornatul operei culinare(ciocolata menaj de data aceasta am gasit la 1/2 kg, iar cubul e mare). Cine doreste, poate sa ma viziteze la: http://dulcesarat.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise