Prajitura cu vodca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul : 6 oua
  • 35o gr zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 300 gr faina. Siropul: 1 cana apa
  • 4 linguri zahar. CREMA: 50 gr.unt
  • 150gr nuci
  • un borcan gem caise
  • 50 gr.vodca.

Mod de preparare

Se bat albusele spumapeste care se pune siropul caldut batand mereu cu telu; se adauga galbenusele treptat si apoi uleiul si faina in ploaie.Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc mare la inceput si apoi la foc mic. Dupa racire se taie in doua blatul;partea de sus se amesteca cu vodca,nucile,gemul si untul.Aceasta crema se intinde peste blatul ramas ,iar pe deasupra se pun nuci si ciocolata rasa. E delicioasa! nu am poza!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise