Prajitura cuburi de gheata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt. blat: 4 albusuri, 1 lingura zahar, 4 galbenusuri, 1/2 praf de copt, 2 linguri cacaua, 2 linguri faina (faina pt uns tava), ulei pt uns tava.
  • pt.sirop: 1 esenta rom, 150ml apa, 100g zahar.
  • pt.crema: 1 budinca de vanilie, 250 ml lapte, 75g zahar, 1/2 pachet de delma.
  • pt.decor: 200ml frisca si o lingurita de cacaua

Mod de preparare

Bati albusurile cu zaharul, amesteci cu galbenusurile, praful de copt, cacaua si faina. Coci un blat.

Pt sirop, fierbi apa cu zaharul, pana se topeste, apoi adaugi esenta de rom. Cand blatul sa racit il insiropezi.

Faci budinca dupa instructiuni si o lasi la racit, intre timp freci margarina cu 25 de g de zahar si pui budinca peste si o incorporezi. Pui crema peste blat si la sfarzit pui frisca si pudrezi cu cacaua. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise