Prajitura de brinza cu lamiie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr brinza moale 5% sau 9%(care se unge pe piine)
  • 200gr de smantina 15%
  • 5oua
  • 2linguri pline de faina
  • 1/2 de lingurita esenta de vanilie
  • 1lingura suc de lamaie
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 11/4 pahar de zahar

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca brinza cu smantina si cu 1pahar de zahar pina nu se mai simte zaharul se adauga 4 galbenuse si un ou intreg dupa care se adauga celelalte ingridente ca compozitia sa fie omogena.

Se unge o forma rotunda ca de tort si adinca ca compozitia sa nu se reverse in copt.Se coace la 180 de grade cam 20 de minute.

Intre timp cele 4 albuse vin batute spuma cu 1/4 de pahar de zahar intr-o spuma tare se pune peste prajitura si se mai lasa 10 minute la cuptor ca spuma sa se intareasca.

Se serveste rece cu putina inghetata de vanilie sau asa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise