PRAJITURA DE CASA CU BISCUITI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Biscuiti - 1 kg
  • Frisca batuta - 1 kg
  • Ciocolata - 1 kg
  • Lichior de cafea - 100 gr
  • Ness - 30 gr
  • Lapte - 1 l
  • Nuci - 300 gr
  • Topping caramel - 350 - 400 gr

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in bain-marie apoi se amesteca in frisca batuta.

Se adauga lichiorul de cafea, cafeaua solubila diluata in apa si esenta de rom.

Biscuitii se impart in 4 parti egale, se trec prin lapte si se aseaza pe un platou.

Peste biscuiti se aplica un strat de crema - se continua operatiunea pana la ultimul strat.

Prajitura se imbraca in crema, se presara pe suprafata miez de nuca sfaramat si se decoreaza cu topping caramel

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise