Prajitura de casa cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 5 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • o cana si jumatate de zahar
  • 2 cani jumatate de faina
  • un pachet praf de copt
  • esente.
  • compozitia cu branza:
  • 3 oua
  • 300 gr branza nesarata
  • 2 linguri de zahar
  • coaja lamaie rasa

Mod de preparare

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna.

Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.

Laptele cald se pune putin cate putin si se amesteca

la fel si uleiul si iar se amesteca.

Se adauga esentele, coaja de lamaie rasa, praful de copt se pune in faina si se amesteca.

Se unge o tava cu unt, se toarna 1/2 din aluatul obtinut, compozitia cu branza si restul de aluat. Se lasa la cuptor pentru 40 min.

Cand este gata, se face un sirop din 2 cani apa, 4 linguri zahar si esenta de lamaie.

Prajitura se taie felii si se insiropeaza fiecare felie. apoi se da prin nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise