Prajitura de ciocolata si curmale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr o tava de 24 cm
  • 10 curmale de buna calitate fara samburi si taiate bucatele
  • 1lingura plina de pasta de curmale
  • 1pahar de apa fierbinte
  • 1/2 pahar suc de mere
  • 1lingurita de bicarbonat
  • 2/3 pahar ulei de cannola
  • 3oua
  • 1pahar zahar
  • 3/4pahar de zahar brun
  • 2pahare de faina
  • 3linguri de cacao
  • 1pahar ciocolad cips-picaturi de ciocolata

Mod de preparare

Se pun curmalele taiate si pasta de curmale intr-un bol,se toarna peste ele apa fiarta,sucul de mere si jumatate lingurita de bicarbonat-se amesteca bine si se lasa deoparte jumatate de ora.Se toarna uleiul si se amesteca.

Se bat ouale si se adauga cele 2feluri de zahar si se bat bine pina compozitia devine spumoasa umflata.

In alt bol se amesteca faina cu cacao si 1/2 lingurita de bicarbonat.

In compozitia de oua se amesteca usor compozitia de curmale si se adauga si faina si la urma picaturile de ciocolata se amesteca usor si se toarna compozitia in tava pe care am uns-o cu putin ulei.

Se coace la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte.

Se coace aproximativ 35 de minute sau pina incercarea cu scobitoarea aduce faramituri putin umede.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit-se poate orna cu crema de ciocolata sau cu pudra de zahar.

Este foarte gustoasa si bogata.

Vreau sa mentionez ca pasta de curmale se poate face din curmale curatate de samburi si macinate sau date prin robotul de bucatarie-in caz ca nu gatiti de cumparat de gata.

Pasta de curmale este foarte sanatoasa si buna ptr umpluturi de prajituri ca si gemul,mai ales la prajiturele maamul in stil marocan.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise