Prajitura de Craciun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1ou
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte rece
  • 400 g faina
  • Pentru crema
  • 1 litru lapte dulce
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 250 g unt
  • Pentru pandispan
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru glazura
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 0,50 g unt

Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii;

Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina;

Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit;

Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie;

Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise