Prajitura de foi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi:1pahar ulei
  • 2 oua
  • 1pahar zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lingurite amoniac(stins in putin otet sau zeama lamaie)
  • 2 linguri cacao
  • crema:1 kg lapte
  • 8 liguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • esenta rom

Mod de preparare

foile se amesteca ingredientele si se framanta bine apio se imparte in trei parti egale(le coci pe fundul tavii)

CREMA:se arde zaharul,intre timp amesteci laptele cu faina cacao si mirodeniile,dupa aceeia torni peste zaharul ars mesteci in continuu pentru a nu se lipi si a face cocolase

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise