prajitura de malai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • 2 cani faina de malai
  • 2 cani ulei
  • 1 cana lapte
  • zahar vanilat 1-2 pliculete
  • esenta de rom(de preferinta aceea la sticluta nu la fiola)
  • stafide sau nuca.

Mod de preparare

Se freaca initial zaharul cu ouale.Apoi se adauga faina alba si cea de malai, uleiul si laptele,romul,zaharul vanilat,se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un amestec curgator.Daca este tare se mai adauga lapte.

Nu conteaza ordinea punerii ingredientelor.Daca nu este destul de dulce se mai poate adauga zahar pentru a potrivi gustul.

Se pune in tava(tava NU trebuie tapata cu nimic,deoarece are destul ulei care sa nu permita lipirea de tava) se adauga stafidele sau nuca si se lasa la foc potrivit.Prejitura trebuie sa aiba consistenta unei mamaligi.

Se verifica cu o scobitoare cand este gata.

Se poate sala si putin mai mult daca se doreste a fi mai crocanta decat de obicei.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise