prajitura de malai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • 2 cani faina de malai
  • 2 cani ulei
  • 1 cana lapte
  • zahar vanilat 1-2 pliculete
  • esenta de rom(de preferinta aceea la sticluta nu la fiola)
  • stafide sau nuca.

Mod de preparare

Se freaca initial zaharul cu ouale.Apoi se adauga faina alba si cea de malai, uleiul si laptele,romul,zaharul vanilat,se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un amestec curgator.Daca este tare se mai adauga lapte.

Nu conteaza ordinea punerii ingredientelor.Daca nu este destul de dulce se mai poate adauga zahar pentru a potrivi gustul.

Se pune in tava(tava NU trebuie tapata cu nimic,deoarece are destul ulei care sa nu permita lipirea de tava) se adauga stafidele sau nuca si se lasa la foc potrivit.Prejitura trebuie sa aiba consistenta unei mamaligi.

Se verifica cu o scobitoare cand este gata.

Se poate sala si putin mai mult daca se doreste a fi mai crocanta decat de obicei.

Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise