Prajitura de martipan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • coca: 250 gr. margarina, 250 gr. zahar, un virf de sare, 4 oua, 250 gr. faina, 1 lingurita de praf de copt, margarina pentru uns tava
  • crema: 7 linguri de gem de afine negre, 450 gr. martipan, 250 gr. zahar pudra, un albus

Mod de preparare

Se bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca in cuptor ( 175°C , 30 minute).

Dupa ce s-a racit, se unge prajitura cu gemul.

Se amesteca martipanul cu zaharul pudra si se pune pe prajitura. Apoi se bate albusul si se pune pe prajitura. Se pune pentru inca 10 minute in cuptor. In loc de gem se poate folosi si ciocolata topita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise