PRAJITURA DE MERE CU BEZELE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 gr zahar
  • 6 mere
  • 1 albus
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita rasa scortisoara
  • 30 g jelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita unt p/u forma
  • 200 g bezele din comert

Mod de preparare

Se pune intr-o tava la copt merele,cand sunt gata se scot, se racesc, se curata de coaja si seminte, se paseaza miezul printr-o sita fina.Jelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece, timp de 15 minute,apoi o dizolvi la bain-marie si o lasi la racit,fara sa se inchege.Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se amesteca usor cu pasta de mere,zeama de lamaie,scortisoara si jelatina.Intr-o forma unsa cu unt torni un sfert din crema, peste care asezi un sfert din bezele,apoi din nou crema si iar bezele, pana se termina.Dai prajitura la rece pentru 12 ore ,apoi o rastorni pe un platou, o imbraci cu frisca batuta spuma, o decorezi dupa dorinta.

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise