PRAJITURA DE MERE CU BEZELE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 gr zahar
  • 6 mere
  • 1 albus
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita rasa scortisoara
  • 30 g jelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita unt p/u forma
  • 200 g bezele din comert

Mod de preparare

Se pune intr-o tava la copt merele,cand sunt gata se scot, se racesc, se curata de coaja si seminte, se paseaza miezul printr-o sita fina.Jelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece, timp de 15 minute,apoi o dizolvi la bain-marie si o lasi la racit,fara sa se inchege.Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se amesteca usor cu pasta de mere,zeama de lamaie,scortisoara si jelatina.Intr-o forma unsa cu unt torni un sfert din crema, peste care asezi un sfert din bezele,apoi din nou crema si iar bezele, pana se termina.Dai prajitura la rece pentru 12 ore ,apoi o rastorni pe un platou, o imbraci cu frisca batuta spuma, o decorezi dupa dorinta.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise