Prajitura de post

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de morcov ras, pe razatoarea fina
  • 1 cana de zahar tos
  • 1 cana de ulei
  • 1 si 1/2 cana de faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vf de cutit de scortisoara
  • vanilie
  • gem acrisor de: coacaze, afine, visine

Mod de preparare

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.

Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.

Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.

Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 0,5 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.

În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.

Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.

Se coace la foc potrivit 1 oră.

Pofta Buna, si Post usor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise