Prajitura de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 ml Coca-Cola sau Fanta
  • o cana zahar
  • o lingura bicarbonat stins
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri mere de albine
  • un pumn de nuca macinata
  • 2 cani faina
  • esenta de rom
  • Crema:
  • o cana zahar caramelizat
  • 1/2 cana apa
  • 250 g nuci taiate
  • 2 lingurite ness
  • o margarina
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • arome dupa placere
  • 6 linguri apa
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Blatul:
Incorprez zaharul, nuca, mierea,bicarbonatul, uleiul, esenta, faina, Coca-Cola sau Fanta. Asez compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptorul incins pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.

Crema:
Caramelizez zaharul, adaug apa, las sa se dizolve, adaug nucile, nessul si margarina. Amestec din cand in cand pana se raceste. Intind crema peste blatul racit.

Glazura:
Se fierb 6 linguri apa si 50 g margarina, cand da in clocot se toarna peste zaharul amestecat cu aromele si cacao.
Se presara cu nuca de cocos sau ciocolata de post data pe razatoare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise