Prajitura de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 ml Coca-Cola sau Fanta
  • o cana zahar
  • o lingura bicarbonat stins
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri mere de albine
  • un pumn de nuca macinata
  • 2 cani faina
  • esenta de rom
  • Crema:
  • o cana zahar caramelizat
  • 1/2 cana apa
  • 250 g nuci taiate
  • 2 lingurite ness
  • o margarina
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • arome dupa placere
  • 6 linguri apa
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Blatul:
Incorprez zaharul, nuca, mierea,bicarbonatul, uleiul, esenta, faina, Coca-Cola sau Fanta. Asez compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptorul incins pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.

Crema:
Caramelizez zaharul, adaug apa, las sa se dizolve, adaug nucile, nessul si margarina. Amestec din cand in cand pana se raceste. Intind crema peste blatul racit.

Glazura:
Se fierb 6 linguri apa si 50 g margarina, cand da in clocot se toarna peste zaharul amestecat cu aromele si cacao.
Se presara cu nuca de cocos sau ciocolata de post data pe razatoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise