Prajitura de post cu dovleac si nuci pecan

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g dovleac ras, scurs foarte bine
  • - 2 banane
  • - 150 g faina
  • - 2 linguri seminte de in
  • - 5 linguri apa
  • - 50 g miere
  • - 50 g melasa
  • - 50 g sirop de artar
  • - 50 ml suc de portocale
  • - 50 g stafide
  • - 50 g coacaze uscate
  • - 50 g nuci pecan sau normale
  • - extract de vanilie
  • - o lingura scortisoara
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Macinam semintele de in si le amestecam cu 5 linguri de apa.

Curatam bananele si le transformam in piure cu un blender.

Punem dovleacul ras intr-o sita si il apasam bine, ca sa iasa zeama in exces din el. Amestecam apoi toate ingredientele, umede si sarate la un loc.

Ungem cu putin ulei vasul de Crock Pot, punem hartie de copt si turnam compozitia. Coacem jumatate de ora la temperatura mare, apoi la temperatura mica 3 ore. Pudram cu zahar si mancam cu pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise