Prajitura de post Flory

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1/2 kg de mere
  • 2 cani de faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat stins in otet
  • 1 lingura de scortisoara
  • 2 linguride cacao
  • 1 esente de rom
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 4 liguri de gris
  • 0 lingura amidon alimentar
  • o cescuta de cafea concentrata
  • 200 gr de nuca taiata si prajita
  • 50 gr de nuca macinata
  • Glazura
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar praf
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Merele se dau pe razatoare cu tot cu coaja.Inr-un bol se pune o cana de ulei +2 cani de zahar si se amesteca bine,pe urma se aduga scortisoara ,cacao,cafea concentrata,nuca prajita,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul,amidonul si merele.la toate aceste ingrediente se adauga 2 cani de faina si se amesteca.Incalzim cuptorul la temperatura mare.Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor cam 45 minute.Dupa ce sa copt se lasa la racit.Glazura:se fierb toate ingredientele de mai sus pana se ingroasa si se toarna peste prajitura racita.Se orneaza cu nuca macinata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise