Prajitura desteapta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahăr
  • 200 gr unt topit și răcit
  • arome - rom, coajă de lămâie, coajă de portocală, esență

Mod de preparare

Gălbenușurile se separă de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc se adaugă untul topit și răcit, apoi, treptat se adaugă laptele amestecând încontinuu cu un mixer la viteză mică și se adaugă și aromele.

Albușurile se bat spumă, se adaugă făina în ploaie amestecând încet de jos în sus pentru a păstra consistența pufoasă.

Peste albușuri se adaugă compoziția de gălbenuș și se amestecă delicat, până la omogenizare.

Compoziția obținută se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor până se rumenește frumos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise