Prajitura de vara cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 300g visine fara sambure;
  • - 32 piscoturi;
  • - 500ml smantana de gatit > 32%;
  • - 3 galbenusuri;
  • - 3 linguri de zahar;
  • - 250 - 300ml cafea;
  • - 20ml Disarono sau o bautura spirtoasa foarte aromnata;
  • - 100g ciocolata menaj;
  • - 50ml lapte dulce gras;
  • - 250g mascarpone.
  • - 2 plicuri intaritor de frisca.

Mod de preparare

1. Visinile fara samburi se dau cu putin zahar si se dau la frigider.

2. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar pana cand se topeste zaharul, dupa care se adauga mascarponele si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.

3. Smantana se bate cu intaritorul de frisca pana cand nu mai curge din vas.

4. Se amesteca smantana cu mascarponele pana la omogenizar si se da la frigider.

5. Piscoturile inmuiate in cafea cu disarono, se vor aseza in 3 straturi pe un platou, iar intre straturi se va se va pune crema.

6. Peste ultimul strat de piscoturi se vor pune visinele, peste care se va pune crema de mascarpone care a mai ramas.

7. Ciocolata menaj se va topi la bain marie impreuna cu laptele si daca doriti puteti sa aromati ciocolata cu esenta de rom, sau chiar rom sau chiar coniac. Dupa ce se raceste se pune peste prajitura cu o lingura, pt a lasa un model dupa cum va doriti.

Aceasta prajitura are la baza reteta de mascarpone, dar e si mai gustuoasa, cel putin pt gustul meu.

Timp de stat la rece cel putin 6 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise