PRAJITURA DE VARA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 GR FAINA
  • 200 GR ZAHAR TOS
  • 4 OUA
  • 1 PACHET MARGARINA RAMMA/1 PACHET UNT
  • 1 praf de copt
  • 1 lamiie
  • mirodenii-dupa gust
  • fructe - capsuni
  • fragi.

Mod de preparare

Se mixeaza untul/margarina cu zaharul apoi se adauga galbenusurile si faina si praful de copt stins in zeama de la o lamiie si mirodeniile (zahar vanilinat). Toata aceasta compozitie- moale - se pune intr-o tava unsa cu unt/margarina la cuptor iar cind este destul de coapta se adauga peste ea albusurile mixate ca o spuma impreuna cu zaharul si fructele de vara, in primul rind cu capsuni, dar se pot folosi si fragi sau altfel de fructe zemoase. Aceasta spuma se asaza peste coca aproape coapta si se lasa pina cind la suprafata acestei prajituri de vara se obtine o bezea. Se scoate din cuptor si se portioneaza, apoi se baga in frigider. Se serveste rece. Este ca o inghetata fina!!!

POFTA BUNA!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise