Prajitura delicioasa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua;
  • 150 g zahar;
  • 150 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 2 linguri caco;
  • o priza de sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • coaja rasa de portocala (optional).
  • Pentru umplutura:
  • 2 licuri gelatina Dr. Oetker;
  • 450 g smantana 12% grasime;
  • 450 g iaurt;
  • 300 ml frisca lichida;
  • 100 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 cutie compot ananas (450 g).
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata neagra;
  • bucatele de ananas.

Mod de preparare

Blatul:

Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor (cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pentru 20 de minute.

Crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zaharul, vanilia, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet (eu am dizolvat gelatina in zeama de compot). Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca putin. Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului, apoi se pune inapoi in tava. Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat, se niveleaza frumos, apoi se adauga bucatile de ananas, se toarna cealalta jumatate de crema, se intinde uniform si se lasa la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a intarit crema, se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie, iar deasupra se pun bucatele de ananas.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise