prajitura delicioasa cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pache biscuiti petit
  • 6 mere
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1cana si jumatate faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic budinca de vanilie
  • frisca pt ornat

Mod de preparare

ungem tava cu unt , sfarmam biscuitii si tapetam tava cu ei.adaugam merele rase. facem aluatul ouale le separam ,frecam galbenusurile cu uleiul si zaharul vanilat,albusurile le batem spuma cu zaharul adaugam fain a in ploaie si la sfarsit praful de copt stins cu otet.aluatul obtinut il turnam peste mere si dam la cuptorul incins la 180 de grade.dupa ce sa copt o lasam sa se raceasca .intre timp facem budinca si o turnam calduta peste prajitura pe care am rasturnato pe o tava (merele trebuie sa fie deasupra )o lasam sa se raceasca si ornam cu frisca. e deliciosa ,pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise