Prajitura desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g margarina
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 400g de zahar
  • zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare

Mare atentie in ordinea in care scriu asa sa faceti si dumneavoastra,astfel ea isi va alege singura foile si crema.

Se topeste margarina si se lasa la racit.Albusurile se bat spuma.Intr-un castron se pun galbenusurile ,zaharul si cele 2 linguri de apa si se amesteca pana ce se omogenizeaza.In aceasta compozitie se adauga margarina si faina ;amestecam pana se incorporeaza,apoi adaugam laptele cald(nu de la frigider) si apoi albusurile.Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o lasam la cuptor pentru 45 de minute.O taiem dupa ce se raceste complet.Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise