Prajitura din ciocolata si capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 ml ness
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1plic zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita coaja de portocala
  • 1 plic gelatina pudra alba
  • Pentru deocr:
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata alba si neagra

Mod de preparare

Se face un aluat de pandispan clasic.Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata .Se da la cuptorul incins la 180gC pentru 15-20 de minute.Se scoate se lasa sa se racoreasca putin,apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm,dar cu atentie sa nu se rupa blatul.De aceea este bine sa le taiati cat blatul este inca cald.

Spuma de ciocolata:

Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi.Se lasa sa se raceasca,intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar,zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul.Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita,coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta.Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata,iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar.Se amesteca usor in spuna de cocolata.Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.

Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.

Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Se da la rece inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise