Prajitura din piscoturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piscoturi,
  • 1l lapte,
  • 2 pliculete de nes sau doua lingurite de cafea,
  • un plic de crema de ciocolata pentru umputura (Dr. Oetker),
  • 2 portocale medii,
  • un plic de crema tirmisu pentru glazura,
  • 2 lingurite de cacao,
  • zahar (dupa instructiunile de pe eticheta cremelor).

Mod de preparare

Se iau 2 cani de lapte (aprox. 500ml), se pun pe foc si se adauga cele 2 plicuri de ness. Se prepara mai apoi cremele de ciocolata si tiramisu conform modului de pregatire de pe ambalaj (se foloseste restul de 500ml de lapte).
Pe un platou se aseaza primul rand de piscoturi, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata, se mai pune un strat de piscoturi, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata si cateva felii de portocala (portocala se taie rondele ca in imagine). Se pune si ultimul strat de piscoturi, se insiropeaza si se aseaza crema tiramisu, pe care o nivelam cu un cutit, iar mai apoi se presara cele doua ligurite de cacao.
Pentru decor se folosesc 3 felii de portocala.
Se baga la frigider si se serveste cand vn invitatii.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise