Prajitura din piscoturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piscoturi,
  • 1l lapte,
  • 2 pliculete de nes sau doua lingurite de cafea,
  • un plic de crema de ciocolata pentru umputura (Dr. Oetker),
  • 2 portocale medii,
  • un plic de crema tirmisu pentru glazura,
  • 2 lingurite de cacao,
  • zahar (dupa instructiunile de pe eticheta cremelor).

Mod de preparare

Se iau 2 cani de lapte (aprox. 500ml), se pun pe foc si se adauga cele 2 plicuri de ness. Se prepara mai apoi cremele de ciocolata si tiramisu conform modului de pregatire de pe ambalaj (se foloseste restul de 500ml de lapte).
Pe un platou se aseaza primul rand de piscoturi, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata, se mai pune un strat de piscoturi, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata si cateva felii de portocala (portocala se taie rondele ca in imagine). Se pune si ultimul strat de piscoturi, se insiropeaza si se aseaza crema tiramisu, pe care o nivelam cu un cutit, iar mai apoi se presara cele doua ligurite de cacao.
Pentru decor se folosesc 3 felii de portocala.
Se baga la frigider si se serveste cand vn invitatii.
Bon apetit!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise