Prajitura « Dunarea »

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina
  • ½ praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri de lapte
  • 75 gr dulceata sau gem de visine
  • 3-400 gr frisca
  • un praf de sare.

Mod de preparare

albusurile se bat spuma cu sarea, in alt castron se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, apoi se se adauga galbenusurile batute separat cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se ia cu lingura din albusul batut spuma si se pune treptat peste compozitia de de galbenusuri, zahar si faina, mestecand incet. Se imparte compozitia in doua. Una ramane asa cum este, iar in cealalta se adauga 2 linguri de cacao si se mixeaza. In tava tapetata cu hartie de copt punem primul blat, pe care puteti sa faceti ceva …valuri cu furculita ! Apoi se adauga si compozitia cu caco, se niveleaza, iar deasupra se pune al treilea strat, cel de dulceata de visine. Se da la cuptorul preincalzit pana trece proba cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit pe un gratar, dupa care se adauga ultimul strat : cel de frisca ! Se presara cacao, se mai pot face ceva valuri, desigur cu furculita. Se da la frigider pentru minim o ora.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise