Prajitura Excelent

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat: migdale măcinate

Mod de preparare

Am separate albuşurile de gălbenuşuri. Galbenuşurile le-am amestecat cu vanilia. Albuşurile le-am batut spumă împreună cu zahărul. Am amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, apoi am încorporat făina cernută. Aluatul obţinut l-am împărţit în două, şi am copt două foi subţiri, în tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit. Am lăsat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.

Cât aluatul a stat la cuptor am pregătit crema:

Am batut cele două oua împreună cu zahărul şi apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adăugat cacao cernută, şi am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecând treptat cu câte o lingură din crema rece, iar la final am pus şi cele 2 esenţe de rom.

După ce am copt cele două foi le-am lăsat să se răceasca, apoi le-am tăiat pe jumătate, formând 4 blaturi.

Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o altă foaie.. şi tot aşa până am terminat foile, iar prăjitura am îmbrăcat-o în cremă. Deasupra am presărat din abundenta migdale măcinate. Am dat prajitura la frigider ptr câteva ore.

Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise