Prajitura fanta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Mod de preparare

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .
Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)
Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise