Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri nuci macinate
  • 3 linguri faina.
  • Pentru crema
  • 1 pachet margarina
  • 450 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri nuci macinate
  • Facultativ va mai trebuie o ciocolata alba

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna peste spuma de bezea. Se toarna in tava si se pune in cuptorul preincalzit.

Se pune jumatate din zahar cu nucile la caramelizat, cand este gata se adauga margarina taiata cubulete, si se da la o parte. Cealalta parte din zahar se amesteca cu galbenusurile si se toarna peste prima compozitie din zahar caramelizat. Se amesteca continuu la foc mic pana se obtine o crema.

Se rastoarna blatul fierbinte peste care se pune ciocolata alba topita, apoi crema caramel. Se lasa cateva ore si se taie patrate. Se decoreaza cu ornamente colorate, creioane Dr.Oetker etc. Este o prajitura delicioasa, cu un grad mic dificultate, dar foarte gustuoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise