prajitura fina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente
  • foi de cacao:
  • -100 gr margarina Rama
  • -100 gr zahar pudra
  • -1 ou
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
  • -400 gr faina
  • foaia de vanilie:
  • -3 oua
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -500 ml lapte
  • -5 liguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -200 gr unt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lamaie
  • glazura:
  • -3 albusuri
  • -200 gr zahar

Mod de preparare

Foi de cacao:
Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:
Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa.Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilia si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.

Glazura.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.
Se aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doua foaie maro apoi se puna glazura si se da la rece pana a doaua zi

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise