PRAJITURA FOIETAJ

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.

Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise