Prajitura frantuzeasca

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 foi de foietaj
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 150 g razatura de migdale faramitate
  • 2 linguri amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • Glazura
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura lapte

Mod de preparare

Umplutura:

Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora.

In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,intindem o foaie pe care o ungem cu oul batut pentru glazura pe toate laturile cam 2 cm latime.Asezam umplutura pe mijlocul foii, peste care cealalta foaie si apasam pe margini sa se prinda bine o foaie de cealalta (am uns marginile ca sa se lipeasca mai bine foile)Cu furculita apasam bine pe margini sa obtinem si o forma frumoasa de biscuite.

Cu un cutit bine ascutit, taiem in diagonala fasii numai foaia de deasupra in ambele directii astfel incat sa obtinem romburi, dar nu atingem prima foaie.

Ungem cu glazura de ou si dam la rece pentru cateva minute, apoi la cuptorul incins pana se rumeneste. Se serveste calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise