Prajitura Furnica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - un pachet foi napolitane;
  • - 8 albusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 5 linguri mac
  • - 3 1/2 linguri mac
  • - 1 plic praf de copt
  • crema:
  • - 2 cani lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 250 g zahar
  • - 1 esenta vanilie
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 pachet margarina rama sau unirea

Mod de preparare

Prepararea foilor:

Se fac 2 dupa cum urmeaza:

- se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute.

-la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie

Prepararea cremei:

-se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia.

- dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri.

- se lasa la racit

- dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina

Ansamblarea prajiturii:

-foaie de napolitana

-crema

-foaia cu mac

-crema

-foaie de napolitana

-crema

-foaie cu mac

-crema

-foaie de napolitana

Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise