Prajitura galbena cu nuca

Prajitura galbena cu nuca. Se face o coca, dupa care se imparte in doua. Se intinde prima foaie in tava, peste ea punem un strat de gem de caise.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile: 150 g untură, 100 g zahăr, 400 g făină, 3 linguri de lapte sau smântână, 1ou întreg, 1 praf de copt, facultativ 2 linguri de cacao.
  • Umplutura: 25 gr nuca macinata, 250 gr zahar, 1 plic de vanilie, 4 albusuri, gem de caise sau capsuni
  • Glazura: 4 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, putina ciocolata razuita

Mod de preparare

Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată. Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise