Prajitura Georgiana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • zahar 200gr
  • faina 500gr
  • nuci macinate 200gr
  • ulei 6 lg
  • apa minerala (suc)400 ml
  • praf de copt 2 pachetele
  • esenta de rom
  • Crema
  • frisca vegetala 600ml
  • gelatina 2 pliculete
  • zahar 100gr
  • jeleu 1 plic
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • zahar 200gr
  • apa 200ml
  • o lamaie
  • Decor
  • frisca vegetala 300 ml

Mod de preparare

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici. Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie..Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise