Prajitura Georgiana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • zahar 200gr
  • faina 500gr
  • nuci macinate 200gr
  • ulei 6 lg
  • apa minerala (suc)400 ml
  • praf de copt 2 pachetele
  • esenta de rom
  • Crema
  • frisca vegetala 600ml
  • gelatina 2 pliculete
  • zahar 100gr
  • jeleu 1 plic
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • zahar 200gr
  • apa 200ml
  • o lamaie
  • Decor
  • frisca vegetala 300 ml

Mod de preparare

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici. Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie..Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise