prajitura Hilton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:375g migdale tocate
  • 375 g zahar tos
  • 10 oua
  • 100 g faina
  • 10 albusuri
  • 10 g zahar
  • pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese
  • 50 g zahar
  • 50 g apa si 2 foi de gelatina
  • pentru crema: 500 g pulpa cirese
  • 100 g albus de oua
  • 200 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 400 g frisca

Mod de preparare

Blat : se amesteca zaharul, faina si migdalele tocate cu oualele.Se bat albusurile, apoi se incorporeaza in compozitie.Intinde-ti intr-un strat fin pe o hartie de pergament, apoi se baga in cuptorul incalzit la 200 grade celsius, timp de 4 minute

Jeleu : se fierbe apa cu zaharul, se inmoaie gelatina si se adauga pulpa de fructe, apoi se pune la rece.

Crema: se inmoaie gelatina si se amesteca cu pulpa de fructe. Zaharul se pune intr-o cratita pentru a-l topi.Se bate albusurile cu zaharul, pana ce acesta se topeste.In acest amestec se adauga pulpa de fructe, apoi frisca. Se toarna pe blat, se intinde cu o spatula, se baga la rece timp de 2 ore, apoi se glaseaza cu jeleu.Se taie in dreptunghiuri. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe : visine, mango, lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise