Prajitura inghetata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Crema 2:
  • 1 pachet unt
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Amesteci ingredientele, la urma albusurile batute spuma, dai la copt in tava dreptunghiulara nu foarte mare(aproximativ de 30cm lungime).

Crema 1: incorporezi ingredientele, dai pe baie de abur, pana obtii o crema consisenta.O lasi sa se raceasca, amestecand periodic.

Crema 2: amesteci zaharul cu untul pana obtii o spuma,la care adaugi cate o lingura din crema 1, amestecand cu mixerul. Obtii o crema omogena, spumoasa,pe care o asterni peste blatul racit.

Glazura: Bati cu mixerul albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat.Dai pe baie de abur pana obtii o bezea consistenta.O asterni peste crema, razi ciocolata.Dupa ce se raceste glazura, introduci tava in frigider. Tai patrate, servesti prjitura rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise