Prajitura Inghetata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -150 gr faina
  • -2 linguri cacao cernuta
  • -70 gr zahar
  • -un virf cutit bicarbonat stins in 2 linguri de otet.
  • Crema
  • -4 oua
  • -1 lingura de faina
  • -doua vanilii
  • -200 ml lapte
  • -100 gr zahar+ 200 gr pentru glazura.
  • -un pachet de unt

Mod de preparare

Blat

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija si se coace in tava bine tapetata sau pe hirtie de copt. Dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit la temperatura camerei.

Crema

Galbenusurile se freaca cu zaharul pina devin cremoase, se adauga faina, vanilia si laptele, mixind bine, dupa care se pune pe bain marie pina se ingroasa. Dupa care se da la racit.

Untul se freaca spuma si cind este crema rece se amesteca. Atentie, trebuie amestecat cu grija pentru ca exista pericolul sa se taie crema.

Se intinde crema pe blat si deasupra se pune o glazura facuta din cele 4 albusuri batute pe abur cu 200 gr zahar. Deasupra se mai poate pune in loc de albusuri , frisca.

Peste glazura se rade ciocolata.

Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise