Prajitura Inghetata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 6 Oua
  • 150gr.Zahar tos
  • 70 gr. Faina
  • Un virf de cutit de Bicarbonat stins cu Otet
  • 2 linguri de cacaua
  • Ingrediente Crema:
  • 4 galbenuse
  • 100gr. Zahar
  • O lingura de faina
  • 200gr. Margarina sau Unt
  • 100gr. Zahar Pudra

Mod de preparare

Preparare Blat:

Se face un blat cu ingredientele de Blat

Preparare Crema:

Se freaca 4 galbenuse cu 100gr. zahar si o lingura de faina pe baie de abur pina se ingroasa.

Separat se freaca un pachet de margarina(200gr.) cu 100gr. zahar pudra.

Cind s-a racit galbenusele se amesteca cu margarina se pune esenta de vanilie.

Pe abur se bat cele 4 albuse ramase cu 200gr. zahar praf si vanilie.

Se asaza crema pe blatul racit apoi dupa ce s-a racit spuma se pune peste crema.

Prajitura de la Rodica Cristina Catrinescu

Cugir

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise