PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr gris
  • 100 gr cocos
  • 50 gr unt
  • 2 lg zahar
  • Pentru Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3 lg miere de albine

Mod de preparare

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune din nou la foc 2 minute.Se adauga si untul se mesteca bine iar aceasta compozitie se rastoarna intr-o tava tapeta cu hartie pentru copt.Se taie patratele(marimea care doriti)si se baga la cuptor la foc mijlociu 25 minute.Cand prajitura este rece,se prepara siropul amestecand toate ingredientele si fierbandule 5 minute.Cand siropul este caldut se toarna peste patratele de prajitura.Pofta mare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise