Prajitura inteligenta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de lamaie, vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte, pe care le adaug racite in compozitia cu zahar si oua.Adaug faina,praful de copt, restul de lapte si la final albusurile batute spuma. Asez compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dau la cuptor pentru 45 de minute in cuptorul incins. E gata atunci cand e rumena. Pudrez cat e calda. Se portioneaza dupa ce se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise