Prajitura Irinel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 50g zahar pudra
  • 1 lingurita ammoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 linguri faina
  • Crema :
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lamaie
  • 300 g lapte
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa

Mod de preparare

Blat 1:

Se dizolva amoniacul intr-o lingura de lapte cald, se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul, la care s-a adaugat oul, faina si pudra de cacao. Se face un aluat care se imparte in doua, se intinde doua foi pe fundul unei tavi unsa cu unt si tapetata cu faina.

Blat 2:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spumos, se adauga faina, apoi se incorporeaza albusurile spuma.

In tava se unge cu ulei, se pune o hartie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga aluatul moale si se da la cuptor.

Crema: Laptele se amesteca cu zaharul, se pune pe foc , apoi se adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece, dupa care se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca , cand s-a racit se ia cate o lingura si se adauga in unt, mestecand continuu, si tot asa pana s-a incorporat tot, apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie.

Finisare:

Se aseaza blatul de cacao se pune un strat de crema de lamaie, se pune blatul alb, un strat de crema si la final blatul de cacao.

Apa, zaharul si pudra de cacao se pun pe foc si se da putin in clocot, ca sa scada un pic, apoi se toarna peste prajitura si se da la rece. A doua zi se portioneaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise