Prajitura irlandeza cu branza

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/3 cana unt, moale
  • 3/4 cana zahar tos
  • 3 oua mari, separate
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 cana jumatate de branza de vaci fermentata sau daca nu aveti, lasati peste noapte branza de vaca la strecurat si-apoi pusa in tifos absorbant
  • 1/3 cana stafide
  • 1 linguria coaja de lamaie rasa fin
  • sare

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt. Se bat cu mixerul, intr-un castron, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusurile. Se adauga amidonul, branza, stafidele, coaja de lamaie si sare. Se bat, separat, albusurile spuma. Se incorporeaza spuma in compozitie si se toarna in tava. Se pune la copt si se taie la final, doar dupa ce prajitura s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise