Prajitura Iulia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 300 g zahar, 200 g faina, 100 g nuci macinate, 10 linguri apa rece, 1 plicutet praf de copt
  • Crema: 500 ml lapte, 5 linguri faina, 250 g unt sau margarina, 250 g zahar, 2 plicutele zahar vanilat, 2 lingurite coaja de portocala
  • Sirop: 250 ml rom sau esenta de rom cu apa
  • Alte ingrediente: aprox. 24 piscoturi de sampanie, frisca, ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga 5 linguri apa rece.

Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si restul de 5 linguri apa rece. Se rastoarna apoi albusurile, amestecandu-se usor de jos in sus. Se mai adauga nucile, praful de copt si faina. Se coace aprox. 30 minute. Se taie rece.

Crema: Intr-o cratita se amesteca laptele cu faina. Se fierbe pe bain-marin amestecand continuu pana ce se ingroasa. Se lasa la racit.

Separat se freaca untul cu zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se rastoarna peste prima crema si se amesteca energic pana devine o crema omogena.

Frisca se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Aranjare: Se taie blatul pe orizontala in doua. Se insiropeaza prima foaie, peste ea se intinde jumatate din crema, peste crema se aseaza piscoturile de sampanie unul langa celalalt, peste piscoturi se intinde restul de crema, peste ea se pune a doua foaie, se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. .

In final prajitura va trebui sa iasa asa: ciocolata rasa

frisca

blat

crema

piscoturi

crema

blat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise