Prajitura Izaura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • -8 oua
  • -6 linguri de faina
  • -2 linguri de cacao cernuta
  • -8 linguri de zahar
  • -4 linguri de nuca macinata
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt
  • -4 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -200 g unt
  • -4 linguri de apa
  • Pentru crema de lamaie
  • -4 albusuri
  • -250 g zahar
  • -1 lamaie: coaja rasa+zeama
  • Pentru glazura
  • -150 g zahar
  • -3 linguri de cacao
  • -3 linguri de apa
  • -50 g unt

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace intr-o tava dreptunghiulara la 160 de grade cca 35 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie in 2 jumatati de-a curmezisul.

Crema de unt

4 galbenusuri cu 250 de g de zahar si 4 linguri de apa se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga treptat la 200 de g de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.

Se unge blatul cu crema.

Crema de lamaie

Cele 4 albusuri cu 250 g de zahar si sucul si coaja rasa de la o lamaie, se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de unt.

Glazura

Se fierb intr-un ibric 150 de g de zahar cu 3 linguri de cacao si 3 linguri de apa.

Cand s-a ingrosat se adauga 50 de g de unt si se toarna calda peste crema de lamaie.

Se portioneaza dupa dorinta.

Eu am facut unul din blaturi sub forma de tortulet si l-am decorat cu ciupercute de cocos , bomboane colorate si capsuni.

Unul din blaturi l-am portionat in patrate pe care le-am decorat cu bombonele colorate.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise