Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste care am pusBlat: 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf copt
  • zeamă lămâie şi coaja rasă
  • Crema: 4 pachete biscuiţi simpli
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 gr.unt
  • 150 g.zahăr pudră
  • 2-3 linguri gem caise
  • esenţă rom
  • lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi)
  • Bezea : 3 albuşuri
  • ciocolată rasă

Mod de preparare

Pentru că,de obicei, nu-mi ies foile,am hotărât să modific reţeta acestei prăjituri care-mi place foarte tare şi am procedat astfel:

Din ouă,zahăr ,făină,praf copt,am făcut clasicul pandişpan,pe care l-am însiropat cu lapte călduţ amestecat cu rom.

Crema: Am "râşnit"biscuiţii în maşina de cafea,peste care am turnat lapte cald amestecat cu rom,până compoziţia s-a făcut pastă.Untul moale l-am frecat cu zahăr pudră,apoi cu cele 2 gălbenuşuri,cu gemul de caise.Această compoziţie am adăugat-o la pasta de biscuţi.

Am uns blatul de pandişpan cu crema rezultată,peste care am turnat bezeaua făcută la bain-marie,peste care am ras ciocolată.

A ieşit ooooo bunătate!

Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise