Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste care am pusBlat: 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf copt
  • zeamă lămâie şi coaja rasă
  • Crema: 4 pachete biscuiţi simpli
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 gr.unt
  • 150 g.zahăr pudră
  • 2-3 linguri gem caise
  • esenţă rom
  • lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi)
  • Bezea : 3 albuşuri
  • ciocolată rasă

Mod de preparare

Pentru că,de obicei, nu-mi ies foile,am hotărât să modific reţeta acestei prăjituri care-mi place foarte tare şi am procedat astfel:

Din ouă,zahăr ,făină,praf copt,am făcut clasicul pandişpan,pe care l-am însiropat cu lapte călduţ amestecat cu rom.

Crema: Am "râşnit"biscuiţii în maşina de cafea,peste care am turnat lapte cald amestecat cu rom,până compoziţia s-a făcut pastă.Untul moale l-am frecat cu zahăr pudră,apoi cu cele 2 gălbenuşuri,cu gemul de caise.Această compoziţie am adăugat-o la pasta de biscuţi.

Am uns blatul de pandişpan cu crema rezultată,peste care am turnat bezeaua făcută la bain-marie,peste care am ras ciocolată.

A ieşit ooooo bunătate!

Bon apetit!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise