Prajitura Kati

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. faina
  • 150 g. zahar tos
  • 150 g. untura (margarina)
  • 3 galbenusuri
  • praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 150 g. zahar farin
  • 150 g. unt
  • rom

Mod de preparare

Faina se freaca cu untura, se adauga cele 3 galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugindu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii (atentie, se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc si se scot greu). O foaie se farimiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zaharul farin, gemul, cacao, untul, romul.

Se umplu cele doua foi. Deasupra se pun cele trei albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise