Prajitura Katy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru 3 foi:
  • 150 gr margarina la pachet
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1 foaie din care am pregatit mai sus
  • 100 ml lapte
  • 130 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine)
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura zahar vanilat
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.

Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.

Le amestecam bine cu mainile.

Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.

Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.

Impartim coca in 3.

Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).

Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.

Crema:

Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.

Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.

Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.

Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.

Bezeaua:

Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.

Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.

Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.

Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise