Prajitura Kinder

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 60g zahar
  • 60g unt
  • 60g faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 250g frisca
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de gelatina
  • Sau:
  • 1 tub de lapte condensat
  • 110g unt moale
  • Pt decor:ciocolata rasa

Mod de preparare

Pregatim foile:

Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa,adaugam albusurile,unul cate unul,si faina amestecata cu cacao;

Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie unt si faina;

Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 4 minute;

Foaia obtinuta o dam deoparte la racit,si continuam cu cea de-a doua foaie ;

Pregatim crema:

Eu am pregatit prima crema deoarece nu aveam lapte condensat;Am incalzit intr-un vas mierea,am adaugat gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,amestecam pana la topirea totala a acesteia;

Batem frisca si gelatina,pana devine o crema spumoasa,incorporam 50g ciocolata topita amestecand cu o paleta; Punem un strat de crema,pe prima foaie dupa care adaugam cea de-a doua foaie;

Deasupra am intins un strat subtire de crema si am ras ciocolata;

Reteta originala nu prevedea si crema deasupra dar asa am reusit sa repar greseala(am rupt foaia);

Se tine 2 ore in frigider ,in modul acesta foaia ''trage''dupa care se poate taia dreptunghiuri si se servesc;sunt delicioase!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise