Prajitura Kinder Bueno

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 8 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 4 linguri faina
  • - 3 linguri pesmet fin
  • - 120 g nuca macinata
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 200 g zahar
  • - 1 plic budinca vanilie
  • - 3 linguri faina
  • - 500 ml lapte
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 g unt
  • Plus:
  • - 250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
  • - 150 gr biscuiti simpli
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 50 g ciocolata cu alune

Mod de preparare

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.

Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.

Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.

Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise