Prajitura krantz cu nuca si cafea

Reteta de prajitura krantz cu nuca si cafea. Prajitura krantz cu nuca si cafea reteta pas cu pas. Reteta de prajitura krantz cu nuca. Retete de prajituri cu nuca. Retete de prajituri.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 9 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 6 linguri faina
  • 200 grame nuca macinata
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingura de cafea
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250 grame unt gras
  • 150 grame zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 100 ml cafea facuta neindulcita
  • 2 plicuri de ness
  • Pentru krantz de nuca caramelizata:
  • 100 grame nuca miez intreg
  • 100 grame zahar

Mod de preparare

Reteta de prajitura krantz cu nuca si cafea este una dintre preferatele mele. Ador arma de cafea, iar in combinatie cu nuca este un deliciu.

Din ingredientele date pentru blat vom coace 3 foi. Am folosit o tava de 25×35 cm.

Batem spuma albusurile cu praful de sare până se întăresc, după care adăugăm treptat zahărul până se integrează complet. Punem zahărul vanilat si nuca măcinată si amestecăm cu o spatulă usor, după care cernem deasupra făina si cafeaua si o integrăm usor.

Împărțim apoi compoziția în 3 părți egale (eu am folosit 3 castroane si am pus în mod egal cu o lingură).

Tapetam tava cu hartie de copt si lăsăm fiecare foaie la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute aproximativ sau până începe să se maroneasca usor pe margini.

Tinem untul la temperatura camerei. Pentru crema vom folosi gălbenușurile separate anterior de albusuri peste care vom pune zahărul pudra si nessul. Amestecăm bine si punem la baie de aburi, amestecând constant până se îngroașă si capata consistenta cremoasa. Lăsăm să se răcească complet, acoperit cu o folie alimentara.

Mixam bine untul si adăugăm apoi crema de ou bine racita, putin cate putin. Putem adauga acum si vanilie. Va ieși o crema consistenta. Adăugăm cafeaua lichidă, treptat, integrand-o. Împărțim crema în 3 (2 părți egale mari si una mica de pus un strat subtire deasupra).

Pregatim o foaie de copt pe o tava sau farfurie. Într-o cratiță vom caramelizata zahărul la foc mic. Cand va avea culoare aurie, adăugăm miezul de nuca întreg, amestecăm bine câteva secunde cat sa se amestece bine caramelul cu nuca si luam de pe foc. Atentie, nu lăsați prea mult pentru a nu se arde.

Punem compoziția pe hartie de copt (rapid, până nu se întărește) si o întindem bine cu o spatula. Lăsăm câteva minute sa se întărească si răcească complet, după care o băgăm la robotul de bucătărie pentru a o mărunți sau o pisam cu un facalet.

Montam prajitura. Asezam primul blat pe un platou sau chiar in tava in care am copt foile acoperita cu o folie alimentara. Punem o parte de crema, acoperim cu al doilea blat, apoi a doua parte de crema. Punem si ultimul blat si ultima parte de crema.

Adăugăm krantz-ul de nuca deasupra prăjiturii si lăsăm la frigider câteva ore sau până a doua zi.

Incercati si voi reteta de prajitura krantz cu nuca si cafea, este un deliciu!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise